BiH, Crna hronika, Vijesti

Uhapšene dvije osobe zbog ubistva Slaviše Krunića

Off 1176

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su osobe inicijala E.B. i M.G. osumnjičene za ubistvo Slaviše Кrunića i Žarka Pavlovića i pokušaj ubistva Gorana Ilića, počinjena sinoć u Glamočanima kod Banjaluke.

Ove osobe osumnjičene su da su sa osobom inicijala Ž.К., koji je sinoć smrtno stradao u oružanom napadu na Кrunića, Pavlovića i Ilića, direktni izvršioci ovih krivičnih djela, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Za ova krivična djela sumnjiči se i B.Đ. iz Banjaluke, za kojim policija aktivno traga.


Nakon ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, te jednog od njegovih zaposlenika Žarka Pavlovića, premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da “ima određene naznake da su osobe koje se dovode u vezu sa ubistvima uhapšene”.

Višković je rekao kako se nada da će do kraja dana biti riješen ovaj slučaj.


Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field napisao je na Twitteru kako su se posljednjih dana desila dva ozbiljna slučaja u polju sigurnosti te da se od nadležnih očekuje da procesuiraju odgovorne.


Podsjetimo, sinoć je u Glamočanima, opština Laktaši, ubijen vlasnik kompanija “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, te jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović. Prilikom napada na Krunića ubijen je i Željko Kovačević, jedan od napadača.

Pogledajte javljanje reportera Ljubiše Davidovića u 12:00:


Prve reakcije građana naselja u kojem su počinjena ubistva:


Kovačević je od ranije poznat policiji, a hapšen je u akciji “Strijelac” zbog optužbi za provale i krađe na području Banjaluke.

Odslužio je i 11 godina zatvora zbog razbojništva, a Interpol iz Zagreba za njim je raspisao potjernicu zbog pokušaja ubistva i pljačke.

Glamočani Banjaluka

Foto: Ljubiša Davidović/BHRT


Zaposleni nastavljaju rad prema poslovnim aktivnostima

U saopštenju se obavještavaju poslovni partneri da će uprkos okolnostima, kompanije nastaviti rad i u potpunosti ispunjavati svoje obaveze prema poslovnim partnerima i zaposlenima.

“Generalni direktori sa rukovodstvom izražavaju saučešće porodicama”, navedeno je u saopštenju rukovodstva kompanija.

Rukovodstva i zaposleni uz punu udgovornost nastavljaju rad prema svim poslovnim aktivnostima.

U Glamočanima kod Banjaluke noćas su u pucnjavi tri lica smrtno stradala, a jedno zadobilo teške tjelesne povrede vatrenim oružjem.


U pucnjavi je stradao i  napadač na Krunića, kao i Krunićev pratilac.

Krunić je nakon pucnjave hitno prebačen u UKC Banjaluka, gdje je i preminuo.

Više policijskih vozila, kao i pripadnika njegove bezbjednosne  kompanije Sektor nalazilo se na mjestu događaja.

Ubistvo Krunića šokiralo je građane Banjaluke,s obzirom da je Krunić poznat javnosti kao vlasnik više preduzeća sa preko 1000 zaposlenih radnika.

 


“Bio jedan od rijetkih koji se opirao režimu”

BNTV prenosi navode da je Krunić jedan od rijetkih biznismena u Republici Srpskoj koji se godinama opirao bivšem predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zbog čega mu je trpio i posao.

O ovome u svojoj depeši State Departmentu pisala i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, odnosno tadašnji ambasador SAD-a u BiH Charles English.

Navodno je Krunić obavijestio Ambasadu SAD-a o tome kakav je odnos između njega i Dodika.

“Čuli smo optužbe da Dodik vrši pritisak na protivnike u privatnom sektoru. Slaviša Krunić, vlasnik uspješne firme Sektor Sekjuriti sa sjedištem u Republici Srpskoj, 16. jula nas je obavijestio da Dodikov tjelohranitelj (šef obezbjeđenja op. a.) Miloš Čubrilović i njegov kum Velibor Šotra, vrše pritisak na njega da proda svoju firmu njihovoj firmi za bezbjednost Alfa.

Krunić kaže da je njegova firma na Dodikovoj ‘crnoj listi’ i da zbog toga ne može dobiti poslove s Vladom Republike Srpske. On nagađa da Dodik zapravo želi kontrolu nad sektorom bezbjednosti koji broji 900 uniformisanih muškaraca”, navodi se, između ostalog, u toj depeši.

“Ovdje mogu opstati samo oni kojima će upravljati Dodikovi ljudi i donositi im novca onoliko koliko im je potrebno”, izjavio je svojevremeno Krunić, prenosi BNTV.

 


Related Posts