Životni stil

Đakomo Kazanova, najpoznatiji zavodnik svih vremena

Off 56
Razvratnik, zavodnik, književnik, buntovnik, alhemičar, mačevalac, avanturista, putnik. Jedan od najnevjerovatnijih antiheroja u istoriji. Veličanstveni Kazanova.

U novom romanu čuvenog Matea Strukula navedene su mnoge nepoznate zanimljivosti o Kazanovinom životu koje je autor prikupio tokom temeljnog istraživanja. Knjiga je pisana za sve ljubitelje intrigantnih priča o stvarnim istorijskim ličnostima.

U drugoj polovini 18. vijeka, umorna, mračna Venecija stoji na ivici ambisa, ali ne želi da preda titulu Kraljice mora. Đakomo Kazanova vratio se u grad i prijeti da još više poremeti nesigurnu ravnotežu Republike na političkoj sceni Evrope, sazdanoj na nepouzdanim savezima. Dužd Frančesko Loredan lošeg je zdravlja, a inkvizitor Pjetro Garconi kuje zavjeru da preuzme vlast i potajno žudi da zatvori omraženog zavodnika i tako ga se zauvijek riješi.

U gradu je i grofica Fon Štajnberg, poznata po izuzetnoj ljepoti, koja nudi Kazanovi izazov: ako zavede Frančesku Erico, lijepu kćerku jednog od najuglednijih ljudi u gradu, predaće mu se. Naivna djevojka upada u zamku, ali igra uskoro postaje nešto mnogo dublje i Kazanova se iskreno zaljubljuje u svoj plijen…

Mateo Strukul je italijanski pisac i scenarista, pravnik sa diplomom iz oblasti evropskog ugovornog prava. Njegovi romani objavljeni su u 20 zemalja, a poznat je i kao autor stripova. Umjetnički je direktor nekoliko međunarodnih književnih festivala i piše za rubriku kulture za Il Venerdi di Republika. Živi na relaciji Padova–Berlin, zajedno sa suprugom Silvijom.

Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo serijal italijanskog autora o čuvenoj dinastiji Mediči: U ime porodice, U ime vladara, U ime kraljice i Propast jedne porodice.

Related Posts