fbpx
Turizam

Delegacija PSBiH na zasjedanju PSF za regiju Evropa, glavna tema održivi turizam

Off 28
Foto: PSBiH
Članice Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Frankofonije (PSF) Mensura Beganović i Milica Marković učestvuju na 31. zasjedanju PSF-a za regiju Evropa, koje se održava u Andori.

Glavna tema zasjedanja je održivi turizam koji je, kako je rečeno tokom uvodnih obraćanja, veoma značajan za Andoru jer najveće prihode ima upravo od turizma, a posebno zimskog. S tim u vezi, Andora je postala elitno odredište za zimski turizam, sa razvijenim strategijama održivog turizma koje obuhvataju ekonomske, socijalne i ekološke aspekte.

U okviru sesije o održivom turizmu u državama frankofonskog prostora, sudionici su razmijenili mišljenja o ovom pitanju s aspekta ekonomskog, ekološkog i sociokulturnog razvoja.

Članovi delegacije u PSF-a obišli su i gradski ured koji se bavi projektiranjem urbanog razvoja prilagođenog ekološkim standardima, vidjeli makete razvoja i upoznali se s načinima izrade strategija i politika urbanog razvoja.

U nastavku 31. zasjedanja PSF-a sudionici će razgovarati i o obrazovanju i obuci kao adutima trajnog razvoja i održivog turizma, kao i o izazovima i tendencijama u turizmu u evropskom frankofonskom prostoru – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže