BiH, Vijesti

David Dragičević sahranjen u Austriji

Off 186
Foto: Klix

Nakon što su posmrtni ostaci Davida Dragičevića, na zahtjev njegovih roditelja, ekshumirani sa banjalučkog groblja, danas su ukopani u austrijskom gradu Wiener Neustad.

Sahrani su, osim Davidove majke Suzane Radanović i oca Davora, prisustvovali brojni članovi grupe “Pravda za Davida” i drugi bh. građani koji žive i rade u Austriji.

Davidove posmrtne ostatke juče su iz Bosne i Hercegovine ispratili članovi grupe “Pravda za Davida”.

Okupljeni su juče ponovili da će nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Podsjetimo, David Dragičević je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas.

Devet mjeseci su trajala okupljanja građana, koja su pokrenuli roditelji, koji tvrde da je njihov sin ubijen i optužuju vrh policije da je umiješan u sve što se dešavalo.

Davor Dragičević tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, a nedavno je za pojedine medije rekao da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u „zločinačkoj državi“.

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banjaluku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svako veče pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banjaluke, a Davidova majka Suzana Radanović je najavila da će pravdu nastaviti da traže u Evropi.

Related Posts