fbpx
BiH, Vijesti

Članovima grupe “Pravda za Davida” zabrana okupljanja ispred hrama

Off 37
Foto: Arhiva

Članovi grupe “Pravda za Davida” i večeras su se, okupili ispred hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci kako bi zapalili svijeće za ubijenog Davida Dragičevića. Građanima su međutim kako tvrde, prišla dvojica pripadnika MUP-a Republike Srpske i rekli da od sutra više neće biti dozvoljeno okupljanje ispred hrama Hrista Spasitelja, prenosi BN.

Dvojica pripadnika MUP-a Republike Srpske su okupljenim građanima rekli da se više ne mogu okupljati u porti hrama Hrista Spasitelja, kažu iz grupe “Pravda za Davida”, navodno na zahtjev crkve.

“Dvojica policajaca su došli i usmeno nam rekli da od sutra se ne možemo ovdje okupljati zbog toga što je SPC kontaktirala policiju i navodno su im rekli da mi njih ometamo u njihovim poslovima i da zbog toga ne možemo više ovdje da se okupljamo. Rekli su nam da se od sutra možemo okupljati u parku ‘Mladen Stojanović’ “, rekao je član grupe “Pravda za Davida”, Ozren Perduv.

Kako prenosi BN, Perduv je rekao da policajci nisu pokazali nikakav dokument sa tom zabranom, niti dokaz da je upućen zahtjev crkve za zabranu okupljanja ispred hrama.

“Tražili smo pismeno da nam se pokaže taj dopis Srpske pravoslavne crkve koji su oni navodno uputili u policiju. Rečeno nam je da tog dopisa nemaju uz sebe i da odemo u policijsku stanicu preuzmemo taj dopis iako je njih ovdje skoro deset. Niko od njih desetorice se navodno nije sjetio da ponese taj dopis i da nam ga da na uvid”, rekao je Perduv za BN TV.

Iz MUP-a Republike Srpske i banjalučke Policijske uprave još uvijek se zvanično nisu oglašavali oko informacija da je zabranjeno okupljanje ispred hrama Hrista Spasitelja.

Nakon pronalaska tijela Davida Dragičevića, građani su se mjesecima okupljali na Trgu Krajine. Nakon što je MUP Republike Srpske krajem prošle godine zabranio skupove na trgu, Građani su se okupljali ispred hrama Hrista Spasitelja.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže