Kultura, Muzika

Childish Gambino i Kacey Musgraves dobitnici nagrada Gremmy

Off 48
Foto: AFP
Kantri pjevačica Kejsi Masgrejvz (Kacey Musgraves) osvojila je muzičku nagradu Gremi (Grammy) za album godine za “Golden Hour”, kao i nagradu u kategoriji najboljeg kantri albuma, tokom 61. dodele nagrada američke Akademije za diskografsku umetnost i nauku (NARAS) u u Los Anđelesu.

Umjetnica je imala veliku konkurenciju, repere Kendrika Lamara i Dejka (Drake) koji su bili favoriti u nekoliko kategorija, medju kojima i za nagradu albuma godine.

Čajldiš Gambino (Childish) takođe je osvojio Grammy za najbolji snimak i najbolju pesmu za “This America”, kao i za video klip godine.

Za najbolji duo su proglašeni Lejdi Gaga i Bredli Kuper koji zajedno pevaju “Shallow” iz filma “A Star is Born”, ostvarenja koje je nominovano za prestižnog Oskara.

Britanska pjevačica Dua Lipa (23) proglašena je za otkriće goddine.

Najbolji rep album je “Invasion of Privacy” muzičarke Kardi Bi, koja je postala prva žena da osvoji nagradu u toj kategoriji. U svijetu rokenrola, najbolji album je “From the Fires” Grete Van Flit.

Ceremoniju dodele je vodila Ališa Kiz (Alicia Keys), dobitnica 15 Gremija, a iznenađenje večeri je bio dolazak bivše prve dame SAD Mišel Obame, koja se pridružila voditeljki.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji.

Related Posts