fbpx
Vijesti

CG će od RH tražiti izručenje člana “kavačkog klana”

Off 16
Kavački klan
Ilustracija (Wikipedija)

Crna Gora će uputiti zahtjev Republici Hrvatskoj za izručenje crnogorskog državljanina Miloša Radonjića, koji je uhićen prošlog četvrtka u Slavonskom Brodu zbog krivotvorenja dokumenata, potvrđeno je Hini u crnogorskom ministarstvu pravosuđa.

Pojedini crnogorski mediji objavili su informaciju da je zahtjev za ekstradiciju Miloša Radonjića, kojeg se smatra visokorangiranim članom “kavačkog kriminalnog klana” već upućen u Zagreb, no u crnogorskom ministarstvu pravosuđa kažu da tek treba započeti postupak izručenja.

U slučaju izručenja Crnoj Gori Radonjića očekuje i kazna zatvora od 4 mjeseca na koju je osuđen zbog kaznenog djela nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih materijala.

Prema saznanjima crnogorskih istražitelja, Miloš Radonjić je navodno visokopozicionirani član “kavačkog kriminalnog klana” iz Kotora, koji je već godinama u ratu sa suprotstavljenim “škaljarskim klanom” iz istog crnogorskog grada. U sukobu ta dva klana, koji je počeo krajem 2014. kada je u španjolskoj Valenciji nestao teret s 200 kilograma kokaina, do sada je diljem regije i Europe ubijeno više od 30 osoba.

Miloš Radonjić je na naslovnice crnogorskih medija došao nakon što je na njega pokušano više atentata. Četiri puta je bio meta napada, a za posljednji pokušaj njegovog ubojstva policija i tužiteljstvo terete dvojicu članova suprotstavljenog “škaljarskog klana”.

Mediji u Hrvatskoj ranije su objavili da je Radonjić uhićen nakon što je, navodno, priložio lažne dokumente uz zahtjev za izdavanje putovnice u Novoj Gradiški. Nakon njegova uhićenja priveden je u Županijski sud u Slavonskom Brodu, gdje mu je određen istražni zatvor, a kasnije se ispostavilo da je za njim crnogorski Interpol raspisao međunarodnu tjeralicu “radi osiguravanja prisustva u kaznenom postupku koji se protiv Miloša Radonjića vodi zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela stvaranje kriminalne organizacije i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Izvor: FENA

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže