fbpx
BiH, Vijesti

Ceste u BiH: Mjestimični odroni i radovi

Off 22
Foto: Ilustracija

Cesta je suha, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan.

Na planinskim prevojima, kao i u usjecima, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, na mjestu izvođenja radova vozila prometuju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana prometa za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je proemt za teretna vozila i autobuse na priometnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je promet za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor., priopćili su iz BiHAMK-a.

Related Posts