BiH, Vijesti

Čampara za BHRT: “Sve policijske strukture u BiH traže Gačića”

Off 314
Nastavlja se potraga za Edinom Gačićem, osumnjičenim da je prije tri dana na području Suhodola u općini Hadžići ubio policijskog službenika Federalne uprave policije Mahira Begića. O ovoj temi u Dnevniku 2 BHT1 govorio je ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

Gačić je u bijegu od kada je, kako se sumnja, ubio Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica prije sedam dana. Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica rekao je da je trenutno na terenu 1.200 policajaca.

Posljednje informacije u vezi sa ovim slučajem donosi reporterka Adisa Ajdaslić.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS učiniti sve što budu mogli kako bi Federalnoj upravi policije pomogli u pronalaženju i hapšenju Edina Gačića, osumnjičenog za dvostruko ubistvo.

Poslije sastanka sa zamjenikom direktora Federalne uprave policije Ensadom Kormanom u Sarajevu, Ćulum je rekao da je MUP RS pojačao aktivnosti na području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo.“Policija RS je u stalnom kontaktu sa Federalnom upravom policije i pružićemo im maksimalnu podršku kako bi osumnjičeni bio lociran i uhapšen”, istakao je Ćulum i dodao da ne može govoriti o operativnim podacima o kojima je razgovarao sa Kormanom.

U Kanton Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih kantona i to nakon evidentno narušene bezbjednosne situacije i ubistva policajca kod Tarčina.

Juče je i zvanično objavljeno da policija vrši potragu za Edinom Gačićem zbog ubistva policajca i to nakon balističke obrade čahura pronađenih na mjestu ubistva. Ustanovljeno je da su čahure pronađene u Suhodolu ispaljene iz istog oružja kao i u slučaju ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu.

Nakon uviđaja u Suhodolu ustanovljeno je da nije bilo borbe i da je ubica policajcu Mahiru Begiću ispalio tri metka u grudi i jedan u glavu.

Opsežna potraga koja je trajala juče cijeli dan nije dala rezultate. Vlada KS je obznanila da će nagraditi novčano svaku informaciju koja bude dala rezultata. Mnoštvo dojava policija je primila juče, na nekoliko lokacija su presretani ljudi i vršeni pretresi objekata.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića.

Related Posts