fbpx
BiH, Formiranje vlasti

Bijeljina: GO SDS-a zatražio smjenu Govedarice

Off 69
Gradski odbor SDS-a Bijeljina zatražio je da predsjednik ove stranke Vukota Govedarica, genaralni sekretar Igor Ostojić i kompletno rukovodsto SDS-a preuzmu odgovornost zbog lošeg rezultata stranke na opštim izborima i podnesu ostavku.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da u što skorije vrijeme bude zakazana vanredna Skupština SDS-a i održani vanredni unutarstranački izbori da bi SDS otklonio sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu, saopšteno je iz Gradskog odbora stranke nakon sinoćnje višečasovne sjednice.

Također,  analizirali su rezultate na nedavno održanim opštim izborima, te zaključili da bijeljinski SDS nije zadovoljan ostvarenim, kako onim u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.

Gradski odbor SDS-a Bijeljina traži da SDS, kao državotvorna, odgovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo iznad borbe za ulazak u vlast, naveli su u saopštenju.

“Ovaj odbor SDS-a smatra da je krajnje vrijeme da sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj bude postignut konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize”, saopštio je Gradski odbor bijeljinskog SDS-a.

Na sjednici je bijeljinski Gradski odbor zatražio i da predsjednik Glavnog odbora SDS-a /Milan Miličević/ bude ovlašten da sprovede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa.

Istovremeno, članovi ovog odbora SDS traže i da prestane isključivanje iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova.

Related Posts