BiH

Bijeljina donira 10.000 KM za pomoć Bihaću

Off 52
Foto: Fena
Bijeljina će sa 10.000 KM pomoći Bihaću koji se već nekoliko mjeseci suočava sa migrantskom krizom, izjavio je bijeljinski gradonačelnik Mićo Mićić.

“Odlučili smo da dođemo u Bihać da bismo vidjeli kako da im pomognemo, imajući u vidu da migrantska kriza djelimično zahvata i Bijeljinu koja je tranzitna za migrante”, rekao je Mićić.

Kako je rekao, trebalo bi pomoći i građanima Bihaća i migrantima, jer ne treba zaboraviti da su i stanovnici BiH prije dvadesetak godina masovno napuštali svoja ognjišta i da im je tada neko pomagao.

Mićić je u Bihaću prilikom razgovora sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem podsjetio da su Bihać i njegovi građani za vrijeme poplava u Semberiji uputili pomoć koju Bijeljina nije zaboravila.

Bijeljinski gradonačelnik je razgovarao i sa predstavnicima Crvenog krsta Republike Srpske o upućivanju pomoći Bihaću.

On je pozvao sve organe vlasti od Predsjedništva BiH, Savjeta ministara, preko entitetskih do kantonalnih vlada da pomognu Bihaću, ali i migrantima.

Fazlić je ocijenio da se najbolji odnosi uspostavljaju u teškim vremenima.

“U vrijeme poplava građani Bihaća su pomogli Bijeljini, a danas je Mićić pokazao da se dobra djela ne zaboravljaju. Razmijenili smo i iskustva o radu lokalnih uprava, a razgovarali smo i o migrantskoj krizi, imajući u vidu da je i Bijeljina na migrantskoj ruti”, rekao je Fazlić.

Related Posts