fbpx
Svijet

Bijela kuća: Hapšenje Stonea nema veze sa Trumpom

Off 25
Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders izjavila je da hapšenje bivšeg savjetnika u predizbornom štabu Donalda Trumpa, Rogera Stonea, u istrazi posebnog savjetnika ministarstva pravde Roberta Muellera, nema nikakve veze s američkim predsjednikom Trumpom.

Izjave Sanders uslijedile su nekoliko sati nakon što je Stone uhapšen u raciji u njegovom domu na Floridi.

Stone je optužen po sedam tačaka, među kojima su navodi za uplitanje, opstrukciju pravde i davanje lažnih izjava, ali je dugo vremena tvrdio da nije kriv po tim optužbama.

Optužnica protiv Stonea predstavlja najdetaljnije dosadašnje prikazivanje navoda da su savjetnici u Trumpovoj predizbornoj kampanji bili upoznati u ljeto 2016. godine s tim da su emailovi ukradeni iz predizbornog štaba Hillary Clinton.

U sudskim dokumentima navodi se da je zvaničniku Trumpovog predizbornog štaba “naređeno” da kontaktira Stonea radi dodatne objave podataka i “ostalih štetnih informacija” WikiLaksa “po pitanju predizborne kampanje Clinton”.

Govoreći za CNN, Sanders nije direktno odgovorila na pitanje kojem je zvaničniku predizbornog štaba naređeno da Stoneu pruži informaciju o objavama WikiLeaksa, prenosi AP.

Related Posts