fbpx
BiH

BIHAMK: Pojačan promet prema zimskim izletištima

Off 44
Kolovoz je mjestimično vlažan, a frekvencija vozila pojačana na putevima ka ski centrima i zimskim izletištima. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, pa iz BIHAMK-a pozivaju na pojačan oprez.

Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka Save, Drine i Lašve. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja skreće se pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja. Vozačima se savjetuje oprezna vožnja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima pojačan je promet vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže