BiH, Vijesti

BIHAMK: Mjestimično vlažni kolovozi, oprez zbog poledice i odrona

Off 17

U Bosni i Hercegovini kolovoz je mjestimično vlažan, a na dionicama preko prevoja, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske jutarnje temperature, moguća je poledica. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da se savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, može doći do dužih zadržavanja na toj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-16 Banjaluka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, gdje su u toku radovi na sanaciji odrona.

Danas počinju sanacioni radovi na magistralnom putu M-14.2 Šamac-Domaljevac, zbog čega će vozila na mjestu izvođenja radova saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Novi Grad-Dvor, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Related Posts