fbpx
Sarajevo Film Festival, Vijesti

BHRT na SFF-u

Off 42
Foto: SFF

Nakon sinoć završenog 25. Sarajevo film festivala, osim organizatora, svoje zadovoljstvo urađenim poslom iskazala je i brojna ekipa BHRT-a angažirana na ovom projektu kao partner.

Već 11 godina BHRT i SFF nastupaju kao partneri sa misijom da najširem gledateljstvu omoguće što kvalitetnije i sadržajnije praćenje najveće regionalne filmske smotre.

I ove godine BHRT je učinio maksimalne napore kako bi gledateljima, slušateljima radija te korisnicima multimedija platforme BHRT-a širom BiH i svijeta ponudio sve najvažnije događaje SFF-a. Kroz nekoliko segmenata živih programa pa sve do večernje Hronike koja objedinjuje sve ono što jedan dan sadrži, svakodnevno su predstavljani najvažniji gosti te brojni programi.

DŽEVDET TUZLIĆ, šef projekta

Više od stotinu pojedinaca dali su svoj bezgranični doprinos kako bismo sve ovo na pravi način iznjeli i kako bismo dokazali i povjerenje opravdali a dokazali ono što se očekuje od jedne profesionalne televizije kakva je javni servis na nivou države. Uspjeli smo dakle da sve žive programe uradimo po najvišim standardima.

MIRSAD PURIVATRA, direktor SFF-a

U saradnji sa BHRT-om prenosimo atmosferu…

Festival je i veliki novinarski izazov.

AJDIN TAĆI, urednik i voditelj

Uvijek ima nekih nepredviđenih okolnosti koje se dešavaju ali evo, to je jednostavno naš posao i najčešće su to u pitanju žive emisije..

Za praćenje 25.SFF-a, kao i proteklih godina bili su uključeni značajni tehnički resursi, uz visok stepen profesionalizma.

EDHEM PANJETA, rukovodilac Odjela mobilne produkcije

Ja lično mislim da smo mi pokrili sve što smo trebali pokriti, da smo angažovali kompletnu našu rtv produkciju. Znači, sva oprema, reportažna troja kola sa rukom, s tedijem, dronom, svom pratećom opremom je bila uključena.

Biti na čelu tima, mnoštva ljudi koji su dali svoje srce projektu “7. i 8. umjetnost zajedno” i uložili sve svoje napore kako bi bili uz programe festivala i plasirali ih na ekranu bh. radiotelevizije, za šefa projekta bilo je veliko zadovoljstvo, zaključio je na kraju.

Izvor: AIDA RAMIĆ/BHRT

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže