fbpx

Misija, vizija i ciljevi Radija Bosne i Hercegovine

MISIJA

Misija Radija Bosne i Hercegovine je da služi javnosti, na cjelokupnoj teritoriji Bosne i Hercegovine, sa programima koji zadovoljavaju njihove osnovne potrebe za informisanjem, obrazovanjem i zabavom, te da doprinese odbrani i razvoju suštinskih vrijednosti demokratskog društva.

 

VIZIJA

Vizija Radija Bosne i Hercegovine je da bude pouzdan, vjerdostojan i najrelevantniji  radio u BiH.

 

CILJNA  PUBLIKA

BHR1 je orijentisan na slušaoce i korisnike od 25 do 55 godina.

 

PROGRAMSKI PROFIL I CILJEVI

BHR1 se programski profilira prema konceptu  prvog  kanala radija na državnom nivou. Informativni program je ključni sadržaj. Osnova programa je program uživo sa voditeljima u studiju, kombinacija govora i muzike. Pored informativnih emisija, osnovni žanrovi su debate, dokumentarni programi, sportski, umjetnički i kulturni, dramski, obrazovni, muzički i vjerski.

BHR1 odlikuje vjerodostojnost i relevantnost, brzina izvještavanja, tačnost, istinitost i nepristranost. Svojim djelovanjem pridonosi pluralizmu mišljenja i razvoju kulture javnog dijaloga.

BHR1 objektivno izvještava građane o životu u zemlji i svijetu. Potiče socijalni napredak, međukulturno i međureligijsko razumijevanje, unutrašnju  integraciju društva kao i regionalnu i evropsku integraciju Bosne i Hercegovine. Kao javni medij, putem obrazovnog programa obrazovanje čini dostupnim svim građanima.

Svi programi, a posebno informativni,  doprinose izgradnji originalnosti i vlastitog identiteta Radija Bosne i Hercegovine.


BHR1 – Jesenja programska šema 2017./2018. [PDF]

 

BHR1 – Jesenja programska šema 2015./2016. [PDF]

 

BHR1 – Izvještaj o radu i poslovanju u 2014. godini [PDF]