fbpx
Film

Bh. kandidat za Oscara: Film “Sin” od 17. septembra u Meeting Pointu

Off 28
Foto: Dokument

Film “Sin” rediteljice Ines Tanović, bosanskohercegovački kandidat za nagradu Oscar Američke akademije, bit će prikazan u kinu Meeting Point u Sarajevu od 17. do 24. septembra.

Ovaj film, čijom je svjetskom premijerom otvoren jubilarni 25. Sarajevo Film Festival, koprodukcija je Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Crne Gore.

“Imali smo jako dugu i finansijsku i organizacijsku pripremu da se sve spremi za snimanje. Međutim, ekipa je bila sjajna. Imali smo veliki broj koproducenata. Producent Alem Babić je okupio sjajnu ekipu iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Rumunije, tako da smo imali autorske dijelove i iz drugih zemalja. Ono što je meni najbitnije je da sam imala sjajnu glumačku ekipu koju predvode dvojica mladih talentiranih glumaca Dino Bajrović i Hamza Ajdinović, zajedno sa velikim imenima poput Snežane Bogdanović, Uliksa Fehmiua, Emira Hadžihafizbegovića te Jasne Beri”, rekla je rediteljica Tanović.

Film je savremena priča koja govori o međusobnim odnosima četveročlane porodice u Sarajevu, u kojoj je jedan od sinova usvojen. Film prati priču Armana koji će uskoro napuniti 18 godina. Kada je bio beba, usvojili su ga Jasna i Senad, koji nisu mogli imati vlastitu djecu. Međutim, četiri godine kasnije, Jasna rađa Dadu. Arman se čitav život teško nosi s činjenicom da je usvojen. Pun eksplozivne energije, sa svojim školskim drugovima neprestano upada u nevolje.

Uloge u filmu ostvarili su: Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Lazar Dragojević, Kemal Rizvanović, Enes Kozličić, Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Jernej Kogovšek, Izudin Bajrović, Admir Glamočak…

Publika će ovo ostvarenje moći gledati svake večeri u Meeting Pointu od 17. do 24. septembra u terminu od 20.00 sati.

Izvor: FENA

Related Posts

Kontakt

BHRT - Radiotelevizija Bosne i Hercegovine

Bulevar Meše Selimovića 12
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Tel.: +387 33 461 101
Fax: +387 33 408 029
E-mail: pitajte@bhrt.ba
Web: www.bhrt.ba

Društvene mreže