Nogomet

Bh. fudbaleri otputovali u Finsku

Off 43
Foto: NSBiH

Fudbalski “A” reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su jutros čarter letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Tampere gdje ih za dva dana očekuje utakmica sa Finskom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

Selektor Robert Prosinečki je prije polaska podsjetio na probleme tokom priprema uzrokovane vremenskim neprilikama.

“Imali smo malo problema na pripremama zbog lošeg vremena, međutim svi su zdravi i spremni za dvije utakmice koje slijede. Sutra ćemo odraditi još jedan trening, a prekosutra nas očekuje utakmica koja je jedna od najvažnijih u ovim kvalifikacijama. Spremamo se za to. Finci su dobri, ali idemo tamo sa dosta optimizma i vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat“, rekao je Prosinečki.

Foto: NSBiH

Iako neće nastupiti u meču sa Finskom zbog suspenzije, Miralem Pjanić smatra da je naredni susret veoma važan.

“Italija je favorit u grupi i sigurno da će osvojiti dosta bodova u ovim kvalifikacijama protiv ekipa poput Finske i Grčke. Iz tog razloga nama je bitno da uzimamo bodove protiv tzv. manjih selekcija. Ako u meču sa Finskom dođemo do bodova bićemo na dobrom putu da se plasiramo na EURO. Neće biti lako. Gledali smo ih, radi se o dobroj ekipi i očekuje nas teška utakmica“, upozorio je Pjanić.

Foto: NSBiH

Utakmica u Tampereu Finska – BiH igra se u subotu, 8. juna u 18.00 sati.

Poslije dva kola u grupi “J” kvalifikacija za EURO 2020 Italija je prva na tabeli sa šest bodova, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Related Posts