fbpx
Tenis

Barti i Vondroušova u finalu Rolan Garosa

Off 21
Foto: Ashleigh Barty/AFP

Australijska teniserka Ešli Barti i Čehinja Marketa Vondroušova igraće u finalu Otvorenog prvenstva Francuske French Open.

Barti je u meču punom preokreta pobijedila novu tinejdžersku senzaciju, 17- godišnju Amerikanku Amandu Anisimovu sa 6:7, 6:3, 6:3.

Osma teniserka svijeta je sjajno počela meč, vrlo brzo je povela sa 5:0 i imala je 40:15 u šestom gemu. Tada je sve krenulo nizbrdo za australijsku teniserku.

Propustila je dvije set lopte na servis Anisimove koja se u tim momentima konačno probudila i napravila veliki preokret osvojivši šest narednih gemova.

Barti je u 12. gemu uspjela oduzeti servis protivnici i odvesti set u taj brejk koji je, ipak, dobila Anisimova sa 7:4.

Osvajanje prvog seta dalo je dodatno samopouzdanje mladoj Amerikanki koja je na početku drugog seta povela sa 3:0 uz jedan brejk.

Kao što je to bio slučaj i u prvom setu, prednost jedne teniserke nije značio apsolutno ništa. Barti je do kraja seta napravila tri brejka i dobila taj dio sa 6:3.

Poslije brejkova u trećem i četvrtom setu, Barti je odlučujući brejk na meču napravila u šestom gemu. Ona je u osmom gemu propustila tri meč lopte, ali je u narednom iskoristila šestu i plasirala se u finale.

Marketa Vondroušova je u drugom polufinalu slavila protiv Britanke Džoane Konte sa 7:5, 7:6.

Konta je meč započela brejkom, povela je sa 2:0, ali je Vondroušova odmah uzvratila i izjednačila na 2:2.

Britanka je, međutim, već u narednom gemu napravila novi brejk, a potom je imala sjajnu priliku da završi set. U devetom gemu imala je tri set lopte, ali je Čehinja uspjela da se odbrani, izjednačila je na 5:5, a zatim i osvojila naredna dva gema za prednost od 1:0 u setovima.

Konta je u trećem gemu drugog seta oduzela servis protivnici, ali je Vondroušova vratila brejk i izjednačila na 5:5. Taj set, a ujedno i meč riješen je u taj brejku koji je Čehinja dobila sa ubjedljivih 7:2.

Related Posts