fbpx
BiH, Vijesti

Ambasador Field: Sramota što je Mostar jedanaest godina bez izbora

Off 15
Matthew Field
Foto: Fena/Ivan Rozić

“Ne možemo smatrati normalnom situaciju da u Mostaru jedanaest godina nema lokalnih izbora. To je sramota za demokratiju u zemlji. To je bezbroj izgubljenih prilika za ovdašnje građane”, poručio je danas ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field.

Tokom današnje posjete Mostaru Field je kazao kako je Velika Britanija svjesna problema s kojima se Mostar suočava.

Inače, britanska ambasada u Bosni i Hercegovini danas je u Mostaru organizirala niz aktivnosti u okviru kojih je ambasador Field razgovarao s građanima te posjetio obrazovne ustanove i nevladine udruge.

“Cijela britanska ambasada danas je u Mostaru kako bi pokazalo svoju zainteresiranost za ovaj grad, ali i neposredno saslušala njegove građane, kako bi se upoznali s njihovim potrebama i problemima”, kazao je on obraćajući se novinarima.

Britanski ambasador posjetit će danas Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru gdje će s učenicima razgovarati o problemima mladih i njihovoj budućnosti te Četvrtu osnovnu školu gdje će održati interaktivni sat na engleskom jeziku.

Posjet Mostaru bit će završen večerašnjim koncertom benda Britanske ambasade u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama “Los Rosales”, kojem je naniojenjen prihod od karata.

IZVOR: Fena

Related Posts